Gillar du vad du läser? Donera gärna en slant och stötta mitt arbete med bloggen!
Jag finns även på Patreon

Dam Långärmade Vit Izumi 1428025 baslager Pearl Transfer qxawUf7vR

Med Longline Skrp Billiga I Dam Kappa Svart Trenchcoat Glamorous nXxYwHxWTq
 • Home
 • Tag: Periodisk fasta

Posten är taggad Periodisk fasta

Med Pris Duffel Dam Lågt Fuskplshuva Kappa Camel 8ECIqx6wg

Intressant att det var så kontroversiellt att dissa fastan i mitt tidigare inlägg, trots att jag hade en disclaimer och allting 🙂

Jag trodde att jag var tydlig med att jag har utvärderat olika typer av fastor väldigt rigoröst i flera år, och att mina slutsatser bygger på egna erfarenheter samt min förståelse för biokemiska processer i kroppen. Det betyder dock inte att jag försöker bestämma hur någon annan ska äta eller leva, mitt motto är alltid “det som funkar, funkar.”


Sedan trodde jag helt seriöst att fler skulle förstå varför kaffesvält är en dålig idé, men där blev det faktiskt mothugg. Ja, du går (oftast) ned i vikt på kaffesvälten, jag har själv gjort det men det finns heller inget som fått mig att tappa så mycket muskler och styrka som kaffesvält. Jag behöver inga vetenskapliga referenser för att logiskt argumentera för att koffein är noradrenalinhöjande och kortisolfrisättande, och att kortisol prioriteras över progesteron såfort kroppen känner sig stressad. Se bild nedan. Progesteron är ett ungdomshormon som är helt och hållet nödvändigt för att ägglossning och fungerande menscykel ska äga rum. Det är också vätskedrivande och “slankande” så vi vill ha 3-500ggr mer progesteron för att inte vara östrogendominanta (tunga blödningar, övervikt, trötthet, låg sexdrift, svullen osv).

Vissa behöver lära sig skilja mellan biokemi eller endokrinologi och “vetenskapliga referenser” för ibland är kemin bara som kemin är. Punkt.

Här ser man hur stress i form av kaffesvält inte ger långvariga fördelaktiga resultat. Män tål stress bättre än kvinnor och får inte lika mycket negativa effekter, men är du man och har muskler på överkroppen och tunna små kycklingben har du för lågt testo och för högt kortisol. 


Men en annan cool sak var faktiskt att många kommentarer bekräftade det jag ville säga, bättre än jag själv sa det.

Här är en klockren kommentar från Maya.

jackor verdi dam DQ972869 dam kappor Oversized amp; kappa mc rabatt APf7xpP

Det här är ett vanligare och vanligare problem hos människor som vill leva ketogent och samtidigt håller på med sin kaffesvält. Det är bland det ohälsosammaste man kan göra ur hormonell synvinkel. Stress är toxiskt.

Själv är jag oerhört tacksam att jag, liksom Maya, insett misstaget och lyckats vända om. Det här är också anledningen till att jag försöker sluta med kaffe hela tiden, för att den enda stressen i mitt liv ska komma från muskulär stress till följd av träning.


Att fasta på vatten eller icke-koffeinhaltig dryck (till exempel örtté) är många gånger bättre. Sen tål det att upprepas att jag INTE dikterar hur NÅGON enda människa ska leva sitt liv, jag vill BARA dela med mig av vad JAG gör, tycker, tror och tänker på så att vi kan diskutera och lära oss mer. Jag har haft fel förr och kommer ha fel många gånger till, men just kaffesvälten känner jag mig ganska övertygad om att det är en väldigt destruktiv väg.

18 oktober, 2013 Super Spring Pelargon Alisee Parajumpers Dam Lightweight Jacka PqO5tFwVit Dam 1428025 Transfer baslager Pearl Izumi Långärmade Skrivet av Martina

1. Träning ≠ Viktminskning!

Myt nummer 1 handlar om att man kan, bör eller ska “träna sig ned i vikt.” Det går men det är verkligen att göra det svårare än vad det behöver vara. Jag har skrivit det förr men skriver det igen, när du tar tag i en fettvalk & säger “nu är det dags att börja träna!” så borde du egentligen säga “nu är det dags för en koständring!” Rätt kost är A & O oavsett vilken kropp du strävar efter.

K Liquo Bilden Byxor Filippa Printed Försäljning Som Dam AqwXpZ

Med rätt träning kan du bygga upp din kropp, få bättre rörlighet, mer styrka, forma om kroppen, öka din kondition & förbränning. Alla de här delarna är värdefulla för att skaffa sig en fit kropp! Men… utan rätt kost blir det väldigt kämpigt. Det är därför som de flesta som börjar gymträna går upp i vikt istället för tvärtom.

2. Skit i kalorier när du tränar!

Om du vill räkna kalorierna i din mat så varsågod, men strunta i dem när du tränar. Strunta i hur många kalorier du har förbränt under passet, och har du en pulsklocka eller dylikt så dra av 1-200 kcal av vad som står på displayen. Den stämmer sällan. Det är en fälla som får dig att tro att du kan äta mer än vad du behöver efter passet.

Träna inte heller för att bränna kalorier, den här plus-&-minus-räkningen stämmer dåligt. Tänk heller inte att du kan äta vad du vill för att du “ändå ska träna sen”

3. Träna av rätt anledning

Vill du på allvar uppnå följande:

Bra! Sätt igång att träna något som passar dig & dina mål! Om du bara vill uppnå smalare kropp eller mindre fett så ta det först & träningen i andra hand.

4. Sluta kolla på alla thinspo/inspo/super-bodytransformation bilder

ELLER ta dem inte på så jäkla blodigt allvar! Det kan vara bra att veta hur man vill se ut & vad man strävar efter. Bilder är inspirerande att titta på men varning varning varning: DOPING & narkotikaklassade preparat är VÄLDIGT vanligt i träningsvärlden & särskilt i andra mer liberala länder än Sverige. Injecerbart testosteron, tillväxthormon, peptider & allting däremellan finns lätt att få tag på över internet. Amfetaminbaserade bantningspreparat som tar bort ALL hunger, läkemedel som höjer upp metabolismen & ger en “lätt” hypertyreos – det finns piller till allt & folk är generellt sett dåligt pålästa & inte rädda för att ta till ALLA knep för att nå extrema resultat. Tänk därför på detta nästa gång du sitter på Instagram & jämför dig med andra, att du vet inte vad de har i sitt badrumsskåp!

5. RÄTT kost

Borde egentligen vara punkt nr 1 men; Gör det inte svårt när det kan vara enkelt. Spendera inte dyra pengar på Nutrilett & dylika produkter utan tänk på att allting du stoppar i munnen kommer att metaboliseras i kroppen & påverka varenda cell. Ät inte skit, ät bra mat. Ta bort ALLA kolhydrater inklusive gluten om du vill ha snabbaste vägen till låg fettprocent. Fettet är din vän om du vill ha en smal midja & en slank kropp, men undvik att tillsätta fett i form av mejerier så långt du kan (om de inte är fullfeta & på typ 35-40% fett) Tänk hormonellt & förstå att högt insulin gör dig tjock, lågt blodsocker främjar högt tillväxthormon som i sin tur främjar fettförbränning & muskelbygge utan att du behöver röra dig ur soffan. Experimentera med LCHF & Fasta.

 • Mät ketoner (om du vill) ketostixen finns på apoteket – aim for purple.
 • Kroppen gillar att ha många timmar mellan målen, testa olika typer av fasta.
 • Granska maten i affären INNAN den hamnar i din kyl, använd appen ShopGun som läser av streckkoder & varnar för kass mat!
 • Gör inga undantag, ha inga “cheatdays”

6. Skit i alla andra!Flerfärgad Byxor Stradivarius Dam Försäljning Rutiga n6qZFI61v

Det är klart att det är helt okej att vilja se ut som någon annan, eller att vilja ha perfekt kropp. Jag kommer aldrig bli PK & säga att alla duger som de är, för du duger som du själv vill att du ska vara! Du förtjänar att nå ALLA dina mål, hur orealistiska eller storhetsvansinniga de än må vara. You can do it & jag kommer aldrig sluta tro på dig & jag kommer alltid hylla dig för att du höjer din standard & kräver mer av dig själv än någon någonsin kan förstå. Det passar sig kanske inte i Sverige, men jag har alltid varit lite mer american style i mitt tänk & det tycker jag att du också kan unna dig. Gå & bli ditt snyggaste, hottaste jag NOW.

Vida Byxor Dam Försäljning Mammaklder Flerrandig Bredrandiga Supermom xXAgpXq
Biker Pants Försäljning Pieszak Svart Dam Byxor 0AIBqp
1428025 Långärmade Vit baslager Dam Transfer Izumi Pearl

Senaste kommentarerna

 • Ic on Aggressiv bättre än passiv: “Lycka i punktform :) DACC
 • Martina on Ett lyckat biohack! Homocystein, mm: “Indeedelido, och för mig har metylb12 funkat men vad jag bombar på med just nu är b6, zink och MSM…
 • Martina on Aggressiv bättre än passiv: “
  Ja jag uppskattar din feedback Carin det är alltid välkommet och intressant att se sin text genom någon annans ögon.…
 • Carin on Aggressiv bättre än passiv: “Ja visst, så är det ju när vi talar, skriver, målar en bild, sjunger en sång osv, att mottagaren gör…
 • Lisa on Ett lyckat biohack! Homocystein, mm: “Haha, du är helt klart också smart så du har säkert också COMT?
 • Martina on Orimliga kalorier del 2: “Ladda upp? Jag sprang Göteborgsvarvet i mina converse utan att träna särskilt innan, och besteg Mount Fuji utan att ha…
 • Dam Långärmade Vit Izumi 1428025 baslager Pearl Transfer qxawUf7vR Dam Långärmade Vit Izumi 1428025 baslager Pearl Transfer qxawUf7vR
 • Martina on Aggressiv bättre än passiv: “Mer loving kindness tidigare? Ptja vad jag har ändrat är att visa mer av mig själv och framförallt…
 • Eleonor on Byxor Byxor Försäljning Laurie Dam Vinrød Försäljning Dam dBE7pqSWSwOrimliga kalorier del 2: “Hej Martina! Tack för en inspirerande blogg, har följt dig i flera år nu! :)…
 • Carin on Aggressiv bättre än passiv: “Det glädjer mig att höra. Dock tycker jag att sådana metoder och sätt att förhålla sig till sig själv och…
 • Effie on Aggressiv bättre än passiv: “Om man inte definierar sina gränser, och star upp för dem...så vet man ju inte var de går...och till slut…

Följ på facebook

Dam Långärmade Izumi Pearl Vit Transfer baslager 1428025
Följ på facebook


Hej! Jag heter Martina och uppdaterar dagligen om biohacking, livsstilsdesign och mina tankar om hälsa. Jag följer en ganska strikt lågkolhydratkost sedan 2010 och tycker om att experimentera med olika träningsformer. På dagarna skriver jag böcker om hälsa, föreläser och granskar vetenskapliga artiklar. Välkommen hit! Alla kommentarer godkänns och besvaras manuellt.

Den här sidan är en personlig blogg med personliga reflektioner om ketogen kost, förebyggande hälsa och livsstilsdesign. Jag arbetar inte som PT, kostrådgivare eller någon form av vårdpersonal. Jag ger inga medicinska råd överhuvudtaget men uppskattar och uppmuntrar livliga diskussioner om biohacking, self-help och livsstilsoptimering. Du läser och tillämpar allting på den här bloggen på egen risk och under eget ansvar.

22k followers
Dam Och Weekday Vvda Beige Beskurna Byxor Försäljning Med Vida Ben p6IqwdO

evolve All rights reserved Martina Johansson